بوته گرافیتی
بوته گرافیتی نوعی از بوته ذوب است که تحمل بسیار بالایی در مقابل حرارت دارد ،یکی از شوک پذیر ترین متریال ها و از لحاظ شیمیایی در فاز خنثی میباشد و هیچ گونه تاثیری در مذاب ندارد . بوته های گرافیتی به دلیل مقاومت حرارتی بسیار بالا کاربردهای زیادی در ریخته گری فلزات دارند. ساخت بوته زرگری
ساختار بوته های گرافیتی تا ۳۵۰۰ درجه سلسیوس تغییری نمی کند و تا این دما از استحکام بالایی برخوردار است. به حداقل رسیدن واکنش های ناخواسته در تماس میان مذاب و بوته، یکی از بهترین خواصی است که بوته های گرافیتی را زبانزد عرصه ذوب و ریخته گری کرده است. ساخت بوته گرافیتی در تبریز
ساخت بوته های گرافيتی
فرایند صنعتی تولید بوته گرافیتی بسیار ساده است. در ابتدا گرافيت را با نهایت خلوص قابل دستیابی همراه با کک سوزنی، قير و مواد چسبی مخلوط می کنند. سپس مخلوط حاصل را با فشار زياد پرس کرده و آن را در مدت زمان طولانی در محيط بسته ای دور از هوا می پزند.
عملیات پخت معمولا در دمای 1600 درجۀ سلسیوس انجام می گیرد. حرارت بالا باعث ایجاد تف جوشی (زينتر) شده و ساختار بوته شکل می گیرد. در نهایت، قطعه حاصل باید به آرامی در كوره سرد شود تا خواص مورد نظر به دست آید .
ویژگی های بوته گرافیتی
همانطور که گفتیم بوته های گرافیتی مقاومت حرارتی بالایی تا 3500 درجه سانتیگراد دارند. به این معنی که ساختار شیمیایی و فیزیکی بوته تحت تاثیر شوک های حرارتی قرار نمی گیرد. برای ساخت بوته گرافیتی با دژآر گرافیت در تماس باشید.
اتم های کربن گرافیت در تماس با دیگر موادی که در ساختار بوته حضور دارند، شبکه های کریستالی مستحکمی را پدید می آورند که در برابر هرگونه عوامل خارجی مقاوم هستند .
بوته گرافیتی، علاوه بر مقاومت ساختاری در برابر حرارت، قابلیت انتقال حرارتی بالایی دارد . یعنی حرارت را به طور کامل از جداره خود به محتویات بوته هدایت می کند . این بوته ها در برابر مواد شیمیایی و افزودنی های ریخته گری مانند فلاکس ها ضد خوردگی هستند .
بوته گرافیتی تنها در اتمسفرهای غیر اکسیدی کاربرد دارد . از این رو، مجموعه بوته ذوب و قالب ریخته گری باید در یک کوره درزبندی شده قرار گیرند یا این که به وسیله گازهای خنثی محافظت شوند . این بوته ها در شکل ها و طرح های مختلفی ساخته می شوند که در شکل زیر تعدادی از آن ها را مشاهده می کنید.